Aankoop

Een goede aankoopmakelaar is geen overbodige luxe. Nederland is duidelijk met een inhaalslag bezig op de huizenmarkt. Prijzen stijgen, meer woningen worden verkocht en ook in een korter tijdsbestek en het aanbod van te koop staande woningen neemt daardoor flink af.

Jij als woningzoekende hebt natuurlijk een wensenlijstje waar je woning aan moet voldoen. De locatie, grootte van de woning, een tuin of balkon zou ook wel prettig zijn. Een aankoopmakelaar kan je al helpen om deze woonwensen in kaart te brengen. Een aankoopmakelaar heeft een groot netwerk van collega VBO makelaars en natuurlijk de nodige kennis van de regio.

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

De markt gaat op dit moment erg snel! Bij het inschakelen van een aankoopmakelaar weet je direct wie je moet bellen als je je droomhuis tegenkomt. Daarnaast zijn de volgende punten een goede reden om een aankoopmakelaar in te schakelen:

  • De aankoopmakelaar in jouw regio heeft goed inzicht in de lokale markt.
  • Een aankoopmakelaar weet wat er speelt en heeft kennis van de lokale markt.

Onderhandelen en bijkomende voorwaarden.

Doordat woningen aan- en verkopen onze dagelijkse bezigheid is, weten wij als geen ander hoe dit proces verloopt. Samen bepalen we de onderhandelingsstrategie: is de vraagprijs reëel? Zijn er veel kapers op de kust? Wil je er snel in? Allemaal zaken die bij een onderhandeling van belang zijn. Wij handelen in overleg met jou en proberen voor jou de woning aan te kopen tegen een zo laag mogelijke prijs onder de meest gunstige voorwaarden.

Let op eventuele gebreken.
Een woning is vaak de grootste aankoop die je in je leven zal doen. Het is dus niet meer dan logisch om bij een dergelijke aankoop zoveel mogelijk informatie over uw aankoop te verzamelen. Via een bouwtechnische keuring kun je vermijden dat je vlak na de aankoop op een verrassende manier oog in oog komt te staan met gebreken en hoge kosten die je van te voren niet had voorzien. Een bouwkundig rapport geef je inzicht in de eventuele gebreken.

Kleine lettertjes

De onderhandelingen zijn goed verlopen en je hebt je eigen droomhuis! Toch zijn er nog een aantal zaken die goed geregeld moeten worden. Ook hier staan wij je graag in bij en zorgen wij voor een goede afhandeling van het proces. Denk hierbij o.a. aan de volgende zaken:

  • Doornemen en tekenen van de koopakte
  • Afhandeling richting de notaris
  • In contact brengen met de financieel adviseur (als je dat wenst)
  • Voorbereiding van de overdracht (stukken van de notaris doornemen)
  • Woning inspecteren voor transport bij de notaris

Leuke woning gevonden?

Gesprek aanvragen Bekijk onze beoordelingen